Čelik i Vitez remizirali na Kamberovića polju

Pripremna utakmica u Zenici

Čelik i Vitez remizirali na Kamberovića polju

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Viteza danas su na Kamberovića polju na terenu s umjetnom podlogom pred oko 300 gledatelja odigrali utakmicu u sklopu priprema za nastavak sezone. Zeničanima je ovo bila prva provjera, dok je Vitez prošlog vikenda igrao protiv Fortune, također u Zenici.

Prvo poluvrijeme utakmice obilježilo je sa dosta čvrstom i požrtvovanom igrom obje ekipe, ipak su domaćini imali nekoliko sjajnih šansi preko  Mahira Karića u dva navrata, te Marina Popovića, ali golman Aleksandar Živković spasio je gol Viteza. U prvom dijelu utakmice, gosti nisu imali izgledne prilike pred golom Adilovića, tako da se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom poluvremenu su priliku za igru dobili svi igrači Čelika i Viteza, a nešto bolji su bili gosti, koji su imali dvije prilike, ali Barišić dva puta nije uspio da matira Adilovića. Do kraja utakmice nije bilo prilika, te se susret završio bez golova i pobjednika.

Najviše razloga za zadovoljstvo imaju treneri Čelika i Viteza, jer se na kraju niko nije povrijedio. Čelik je u ovoj utakmici nastupio bez povrijeđenog Pezera, te Salčinovića, kojem su doktori zabranili igranje na plastičnoj podlozi.

Čelik: Adilović, Čolić, Jusić, Kojić, Bureković, Hećo, Dedić, Bajraktarević, Popović, Selimović i Karić. U drugom poluvremenu su igrali:Džidić,Kazazić, G.Popović, Grahovac, Kasumović, Šabanović, Tanković, H.Adilović, Vehabović i Hadžikadunić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Živković, Stanić, Jeftić, Radeljić, Sadiković, Jurić, Đurić, Livaja, Anastasov, Livančić i Jusufbašić. U drugom poluvremenu su igrači:Tirić, Barić, Novak, Vrhovac, Barišić, Šantić, Kapetan, Đerić, Muminović, Mrkajić i Ramljak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi