Čelik i Željo opravdali epitet derbija

Bez pobjednika na Bilinom Polju

Čelik i Željo opravdali epitet derbija

E. Škorić

Čelik i Željezničar opravdali su epitet derbija u 10. kolu BHT Premijer lige. "Vatreni" susret na Bilinom Polju na kraju je završen podjelom bodova (2:2).

Željo je bolje otvorio utakmicu na Bilinom Polju, a u 11. minuti Jusić u posljednji čas ispred Selimovića izbacuje loptu, da bi u 15. minuti mladi napadač Hodžić pogodio za 0:1.

Tomić je uradio dobar dio posla, pucao je, Nurković je odbio loptu do Hodžića, a ovaj je nastavio svoju seriju golova poslije hat-tricka Leotaru u prošlom kolu. Pet mintua kasnije Kajkut pogađa, ali je gol poništen jer je napadač domaćih bio u nedozvoljenoj poziciji.

Mogli su gosti s Grbavice u 24. minuti udvostručiti prednost, Nurković je ispao, Selimović dodao do Hodžića, koji s nekih 12 metara promašuje prazan gol. Ubrzo je stigla kazna. Dobru akciju odigrali su Mešanović i Kajkut, a završio Dedić.

U 34. minuti, u jednom napadu, dvije velike prilike za goste. Stanić je prvo uposlio Hodžića, koji je udarcem s desetak metara pogodio prečku, a onda je Selimović natrčao, ali s pet metara ne pogađa.

Dosta kartona do kraja prvog dijela, a u samoj završnici Hodžić je dobio drugi žuti karton, pa su Plavi bili brojčano slabiji u drugom dijelu. Treba kazati da je bilo dosta prekida zbog bakljadi, te dosta "varnica" na terenu.

Na samom otvaranju drugog dijela Zeničani dolaze do preokreta. Rezervista Barać je centrirao, Mešanović glavom loptu spremio u mrežu Lončarića za veliko slavlje domaćih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 61. minuti novo izjednačenje.  Kapiten gostiju Jamak je centrirao, a Kerla glavom pogodio za 2:2. U posljednjih pola sata nije bilo promjene rezultata, a ovo je za Čelik već sedmi remi. Željo sada ima 15, a Čelik pet bodova manje. 

Na kraju dodajmo da je u 82. minuti fudbaler Čelika Simić imao svoj šou, odnosno nije poštovao fair-play, te je na sramotan način pokušao ugroziti gol Željezničara, ali na sreću svih ljubitelja fudbala, u tome nije uspio.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.