Čelik iskoristio sve greške GOŠK-a

Trijumf Zeničana

Čelik iskoristio sve greške GOŠK-a

M. Šljivak

Čelik je u 9. kolu Premijer lige BiH pobijedio GOŠK sa 2:0.

Uvodnih 20-ak minuta u Zenici nije donijelo gotovo ništa. Igralo se uglavnom na sredini terena i bez pravih šansi pred oba gola.

Ostao je Čelik na otvaranju bez Aidna Mahmutovića koji je u 14. minuti zbog povrede završio utakmicu, ali su domaći usprkos nevolji koja ih je zadesila u 25. minuti došli do vodstva. Vezni red GOŠK-a je napravio veliku grešku, rezervista Šabanović i Kouadio su gurnuli Šišića u šansu, a kapiten Čelika lijepo pogađa mrežu Kozića za prednost od 1:0.

Gabeljani su se potom malo otvorili, a to je ostavilo prostor za kontre Čelika. Imali su domaći dobru šansu preko Šabanovića u 40. minuti, ali je Deak s gol-linije izbacio loptu. 

Međutim, u 43. minuti Čelik je došao do drugog gola. Golman gostiju Kozić je pokušao driblati Kouadija, ovaj mu je ukrao loptu i pogodio za 0:2.

Nastavak donosi nešto aktivniju igru GOŠK-a. Vego je imao odličnu šansu u 52. minuti, ali je Marković sjajno odbranio. Potom je prijetio i Kobiljar, ali dominacija GOŠK-a im nije donijela ništa.

Do kraja nekoliko šansi na obje strane. Kouadio je bio najopasniji po gol gostiju, ali do kraja je ostalo 2:0 za Zeničane, koji su došli do važna tri boda.

Premijer liga, 9. kolo:

Čelik - GOŠK 2:0 (Šišić 25', Kouadio 43')

ČELIK: Marković, Udovičić, Kouadio, Salčinović, Mehić, Šišić, Kazazić, Ćemalović, Mahmutović, Duraković, Adilović.

GOŠK: Kozić, Čolić, Bošnjak, Radeljić, Odak, Pehar, Đajić, Ramić, Deak, Vego, Kobiljar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi