Čelik na gostovanje Rudaru bez povrijeđenog Selimovića

Čelik na gostovanje Rudaru bez povrijeđenog Selimovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika dobro su iskoristili reprezentativnu pauzu kako bi popravili neke stvari, te podigli fizičku spremu na još veći nivo. Zeničani u prva četiri kola proljetnog dijela prvenstva ne znaju za pobjedu, ali kada se uzme ko su im bili protivnici, onda i rezultati nisu toliko loši.

Klub s Bilinog polja odigrao je neriješeno protiv (Travnika, Zrinjskog i Širokog), dok je poražen u sudijskoj nadoknadi na Koševu protiv Sarajeva. U narednim kolima za izabranike Elvedina Beganovića slijede utakmice protiv ekipa, koje se nalaze u sredini ili donjem dijelu tabele. To će svakako biti prilika da Zeničani dodatno utvrde svoju sigurnu poziciju na tabeli Premijer lige.

Naredno kolo za crno-crvene donosi gostovanje u Prijedoru kod domaćeg Rudara, a sam podatak da Čelik nikada nije izgubio u Premijer ligi od ekipe iz Prijedora dovoljno govori kakvu tradiciju imaju protiv svog protivnika.

Čelik i Rudar su dosad odigrali 11 utakmica, uz skor od pet pobjeda kluba iz Zenice, te šest remija. Kada su u pitanju utakmice u Prijedoru, nijedna ekipa nikada nije ostvarila pobjedu, odigrano je pet utakmica, a sve su završile podjelom bodova.

Posljednja utakmica ovih ekipa igrana jesenas u Zenici završena je bez golova, a vjerujemo da bi obe ekipe bile zadovoljne kada bi takav rezultat bio i u narednoj utakmici, koja se igra u subotu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će na gostovanje u Prijedor bez povrijeđenog krilnog napadača Vernesa Selimovića, koji se prije tri dana povrijedio na treningu, njemu je napukao mišić i on će propustiti narednu utakmicu. Njega bi u ekipi trebao zamijeniti Vladimir Grahovac, koji je sjajnim izvedbama na Koševu protiv Sarajeva, te na Pecari protiv Širokog Brijega obezbjedio početnu postavu za naredne utakmice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi