Čelik na Koševu bez Dedića, vraćaju se Bašić i Salčinović

Uzvrat finala Kupa BiH

Čelik na Koševu bez Dedića, vraćaju se Bašić i Salčinović

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika ubjedljivom pobjedom nad ekipom Leotara završili su još jednu sezonu u kojoj nisu uspjeli kroz takmičenje u Premijer ligi izboriti izlazak u Evropu.

Sedmo mjesto na kraju sezone može se smatrati zadovoljavajućim, gledajući na sva dešavanja u i oko kluba od početka sezone: smjena Vlade Jagodića, odlazak Kajkuta i Horića na polusezoni, nedolazak adekvatnih pojačanja. 

Nizah Hukić je iz ekipe izvukao najbolje i finale Kupa nakon pobjeda protiv veoma jakih ekipa poput Veleža i Širokog Brijega potvrđuje, da je stručnjak iz Zenice napravio pomak u igri sa veoma oskudnim igračkim kadrom.

Zeničani prije ljetnog odmora imaju još jednu utakmicu, a to je revanš finala Kupa BiH u Sarajevu, gdje će na Koševu protiv sjajnog domaćina "juriti" rezultatski deficit (0:2) iz prve utakmice odigrane na Bilinom polju.

Iako je većina navijača već digla ruke od eventualnog osvajanja Kupa, igrači u crno-crvenim dresovima će pokušati odigrati mnogo bolje nego u prvoj utakmici u Zenici.

Kada je u pitanju igrački kadar zbog tri žuta kartona u Sarajevu neće nastupiti sjajni veznjak Alen Dedić, ali se nakon odrađene suspenzije u prvoj utakmici zbog tri žuta kartona u ekipu vračaju Petar Bašić i Fenan Salčinović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ekipa s Bilinog polja pokušat će pred sigurno dobro ispunjenim stadionom u Sarajevu odigrati jednu dobru utakmicu i pokušati napraviti iznenađenje, a to bi svakako bilo da izabranici Nizaha Hukića pokušaju ostati neporaženi budući da Čelik više od 20 godina nije slavio pobjedu na Koševu.

U Zenici se o Evropi više ne govori nikako budući da klub nakon odluke Prvostepene komisije za licenciranje nije dobio licencu ni za Premijer ligu, a kamo li za Evropu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.