Čelik na Piroti želi nastaviti sjajan niz

Zeničani se pripremaju za Travnik

Čelik na Piroti želi nastaviti sjajan niz

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se u odličnoj formi koju su iz prošle sezone nastavili i u novoj.

Tri utakmice i sedam osvojenih bodova svakako nisu očekivali u taboru crno-crveni, zbog toga što Zeničani tradicionalno loše otvaraju prvenstvo, ali su i tu tradiciju prekinuli, te su upisali pobjede nad Slobodom i Drinom, te remi protiv Olimpica u Sarajevu.

Naredno kolo za klub s Bilinog polja donosi komšijski derbi na Piroti, gostovanje Travniku za Čelik je uvijek tradicionalno nezgodno. Posljednjih sezona klub iz Zenice ne prolazi dobro u sudaru sa popularnim vezirima, iako na utakmicama obično ima veliku podršku svojih navijača, koji će sigurno i u subotu na Piroti biti u velikom broju.

Hoće li Zeničani nastaviti sjajan niz od 13 uzastopnih utakmica bez poraza, saznat ćemo u subotu poslije utakmice na Piroti, ali pozitivna vijest za šefa struke Borisa Pavića jeste to što su na večerašnjem treningu trenirali svi igrači, koji su pod ugovorom sa Čelikom.

Fenan Salčinović, Ahmet Džafić i mladi golman Aid Vehabović su u trenažnom procesu, te se njihov povratak očekuje polovinom prvog dijela prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju igrački kadar, osim gore pomenute trojke, koja trenira po posebnom režimu, gostovanje na Piroti će propustiti Stipe Barać, kome još nije riješena radna dozvola i pitanje je, da li će ovaj veznjak uopšte u ovoj polusezoni moći nastupiti za Čelik.

Pozitivna vijest za stručni štab je povratak Vernesa Selimovića u ekipu, koji je odradio četiri utakmice kazne zbog crvenog kartona iz prošlog prvenstva. U konkurenciji za utakmicu sigurno će biti i posljednje pojačanje Igor Radovanović, koji bi ukoliko bude potrebno trebao dobiti minutažu u finišu utakmice. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.