Čelik nakon dugo vremena osjetio slast pobjede u Vrapčićima

Premijer liga, 19. kolo

Čelik nakon dugo vremena osjetio slast pobjede u Vrapčićima

E. Škorić

Duel starih rivala Veleža i Čelika, koji se igrao danas u Vrapčićima u okviru 19. kola BHT Premijer lige BiH, završen je pobjedom gostiju 2:0.

Mostarci su rano zaprijetili preko Okića, no Adilović je bio na mjestu. Prvu ozbiljniju priliku dočekali smo u 21. minuti. Letić je izveo prekid, Zvonić šutira, ali Adilović opet brani.

Odličnu akciju su odigrali Kazazić i Okić u 36. minuti, ali loše je Hajdarović šutirao. Pet minuta prije kraja Okić šutira malo pored gola gostiju iz Zenice.

Čelik je prijetio u periodu od 20. do 25. minute, ali većim dijeom prvog poluvremena Rođeni su imali incijativu i vodili glavnu riječ, no na odmor se otišlo kod rezultata 0:0. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako je počelo prvo, tako je počelo i drugo poluvrijeme. Kombiniraju Maletić i Hebibović, ovaj potonji je neprecizan. I onda, neočekivano, gosti iz Zenice dolaze do vodstva. Kontranapad Čelika, Simić je pucao i pogodio stativu, lopta se odbila do Mešanovića, a ovaj pogodio za slavlje gostiju.

Ubrzo nakon toga, loša reakcija Veležove odbrane nakon ubacivanja lopte iz auta, a Mešanović je ponovo strijelac. Do kraja je ostalo 2:0 za Čelik, koji će prezimiti u gornjem dijelu tabele, baš kao i Velež. Zeničani su osmoplasirani s 26, a Velež devetoplasirani s 28 bodova.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.