Čelik nemoćan u Bijeljini

Radnik uvjerljiv

Čelik nemoćan u Bijeljini

M. Šljivak

Bijeljinski Radnik je u 15. kolu Premijer lige BiH ugostio Čelik iz Zenice i na kraju je upisao pobjedu rezultatom 3:1.

Nije prvih 45 minuta u Bijeljini ponudilo lijep fudbal. Čelik sa novim trenerom Vinkom Divkovićem je pokazao da su napredovali u pauzi i Zenički tim je imao jako dobru postavku na terenu.

Imao je doduše Radnik veliku šansu već u 11. minutu. Lijepu akciju i šut Stojanovića čudesno je odbranio Marković.

Ipak, u 32. minuti golman Čelika nije mogao ništa napraviti. Beširevića je Šabanović faulirao u kaznenom prostoru, dosuđen je penal kojeg u pogodak za 1:0 pretvara Đurić.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih šansi i Radnik na odmor odlazi minimalnom prednošću.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme domaći su udvostručili prednost. Lošu reakciju odbrane iskoristio je Srećković koji pogađa za 2:0.

Nakon drugog gola igra se malo umirila. Radnik je prepustio loptu Čeliku, koji međutim do 71. minute nije uspio da stvori pravu šansu. Našao se Mahmutović u prilici, ali iz dobre pozicije je bio neprecizan.

Nije domaći tim dopustio Zeničanima da se vrate u meč. U 77. minuti su drugim golom Srećkovića završili posao za za prednost od 3:0 nakon velike greške Kadrića.

Čelik je uspio u 82. minuti da dođe do počasnog gola. Mahmutović je iskoristio veliku grešku Radovića i pogodio je za konačnih 3:1.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Radnik - Čelik 3:1 (Đurić 32'p, Srećković 46', 77' / Mahmutović 82')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

RADNIK: Lučić, Radović, Stojanović, Beširević, Vasić, Srećković, Hadžić, Hodžurda, Đurić, Okić, Šerbečić.

ČELIK: Marković, Jurković, Duvanjak, Popović, Kadrić, Mehić, Šabanović, Šišić, Mahmutović, Duraković, Adilović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi