Čelik ostao bez licence za Premijer ligu: Očekvali smo ovo!

Zeničani nisu dobili licencu za narednu sezonu

Čelik ostao bez licence za Premijer ligu: Očekvali smo ovo!

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik nije dobio licencu za nastup u Premijer ligi za sezonu 2017/18, to je odluka prvostepene komisije NSBiH. 

Zeničani skoro svake sezone ovu licencu obično dobiju na drugostepenoj komisiji, a tako bi trebalo biti i ovaj put, što je za SportSport.ba potvrdio i predsjednik kluba Selvedin Šatorović.

"Iskreno smo očekivali ovakvu odluku, jer nama je trenutno prioritet potpisivanje reprograma i opstanak u Premijer ligi. Imamo puno dugovanja, a u narednih dana i javno ćemo izaći u javnost s imenima ko to koči Čelik da dobije licencu za Premijer ligu. Mi ćemo obaviti još jedan razgovor sa svim tim povjeriocima, nadamo se da će i oni imati razumijevanja. Učinili smo svi zajedno u klubu dosta dobrih stvari, opstanak je na pragu, ali moramo znati da ovaj klub ne može godinama na leđima nositi 5-10 ljudi u ovom gradu" ističe Šatorović.

Ne sumnja da će klub dobiti licencu na drugostepenoj komisiji.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo još nešto manje od dvije sedmice do drugostepene komisije, moramo se svi uključiti, čitav grad, privatnici,  navijači svi oni koji vole Čelik da obezbijedimo sredstva kako bi dobili licencu za narednu sezonu. Reprogram, opstanak i dobivanje licence svakako bi bio veliki korak naprijed za klub, koji mora u narednom periodu samo rasti i gledati ka naprijed" kazao je za SportSport.ba Selvedin Šatorović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi