Čelik ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Mladosti

Mladost pala u Zenici

Čelik ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Mladosti

E. Škorić

Navijači Čelik konačno su mogli mirno dočekati kraj utakmice, jer su igrači zeničkog premijerligaša pola sata prije kraja utakmice 18. kola BHT Premijer lige sa Mladosti riješili pitanje pobjednika. Slavili su domaći rezultatom 4:1.

Mogao je Čelik povesti već nakon petnaest minuta igre, ali je dobra prilika nakon kombinacije Mešanovića i Kajkuta otišla u nepovrat. Uzvratili su gosti preko Kostića pet minuta kasnije, ali ni on nije imao više sreće.

Simić je u 29. minutu topovski šutirao sa dvadeset metara, ali je pogodio samo stativu. Bio je to samo nagovještaj onoga što će uslijediti četiri minuta kasnije. 

Korner je izveo Simić na najviši u petercu Mladosti bio je Emir Jusić pogodivši za vodstvo Čelika. Do poluvremena je prijetio još Saša Kajkut iz slobodnog udarca, ali je odbranio Bojan Tripić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dva minuta igre u nastavku bila su dovoljna Zeničanima da postignu i drugi gol, a strijelac je ovog puta bio Dedić nakon ubačaja Bajraktarevića. U 54. minuti Komarčević je promašio prazan gol sa svega šest metara.

Kazna je, naranvo, stigla jako brzo. U 62. minuti kombinacija Mešanovića i Dedića, Kajkut matirao Tripića za 3:0 i sve je bilo riješeno pola sata prije kraja utakmice. Rezervista Duvnjak je u završnici povisio na 4:0, da bi Komarčević postigao utješni gol za goste iz Bijeljine.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.