Čelik pao na Tušnju, Slobodin početak iz snova

Radovanović čovjek odluke

Čelik pao na Tušnju, Slobodin početak iz snova

E. Škorić

Nogometaši Slobode sjajno su krenuli u novu sezonu u kojoj su ponovo učesnici u Premijer ligi BiH.

Sloboda je u prvom kolu BHT Premijer lige razbila Travnik na Piroti (3:0), a danas je na dobro popunjenom Tušnju savladala ekipu Čelika, koji nastavlja sa blijedim izdanjima. 

Umalo da gosti iz Zenice iz jednog bezazlenog napada, na početku utakmice, dođu u vodstvo, ali je Dedić pucao preko gola Fejzića. Uzvraća Radovanović, ali i on je neprecizan. 

Bureković je testirao golmana Slobode u 11. minuti, no Fejzić sjajno brani. Tri minute kasnije, Sloboda je stigal do vodstva. Greška Gojkovića u zadnjoj liniji Zeničana, kaznio je to Radovanović, koji je rutinski matirao Hinovića za veliko slavlje domaćih navijača.

Izjednačena igra do kraja prvog poluvremena, ali se rezultat na semaforu nije mijenjao. Sloboda je u nastavku htjela da okonča sve dileme oko pobjednika, prijetili su Tuzlaci u više navrata, ali nisu uspjeli da postignu drugi pogodak.

Dobru šansu za Čelik imao je rezervista Pezer, no njegov udarac je odbranio Fejzić u 76. minuti. Domaći nogometaši dvije minute kasnije imaju sjajne šanse, ali ni Mujić i Mehidić nisu uspjeli da matiraju Hinovića. Mujkić je majstorski progirao Mujića, ovaj stopostotnu šansu nije realizirao, ali Sloboda nije dozvolila da te promašaje gosti kazne. U posljednjim trenucima utakmice Mujić je iskosa s lijeve strane pogodio stativu zeničkog gola. 

Čelik ostaje na jednom bodu, onom kojeg je osvojio u remiju s Vitezom u prošlom kolu, dok Sloboda ima maksimalnih šest bodova iz dva kola i gol-razliku 4:0.

Sloboda - Čelik 1:0 (Radovanović 14)

Sloboda: Fejzić, Efendić, Kuduzović, Salihović, Mitrović, Bajraktarević, Omić, Starić, Mujić, Mehidić, Radovanović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Hinović, Kazazić, Gojković, Dedić, Osmanagić, Selimović, Simić, Bureković, Vukušić, Mišić, Bašić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.