Čelik pojačavaju Haurdić, Marković i Hrkać

SportSport.ba saznaje

Čelik pojačavaju Haurdić, Marković i Hrkać

D. Kurbegović

Nogometni klub Čelik u novu sezonu čini se da će ući sa ekipom koja će biti težak protivnik svakoj ekipi. 

Izabranicima Kemala Alispahića jedini problem je neuigranost i nekompletiranje ekipe, ali i to bi trebalo biti finalizirano u narednim danima.

Nakon što su klub pojačali Brković i Smriko, a Jusić odlučio ostati, a njegovim stopama bi trebao i Salčinović ako ne ode u inostranstvo, crno-crveni će u narednim danima angažovati nekoliko igrača, koji će sigurno predstavljati pojačanja za trenutnu ekipu Čelika.

Kako saznaje SportSport.ba u narednim danima crno-crveni dres će obući Anes Haurdić, Bojan Marković i Ante Hrkać. Prva dvojica će potpisati ugovore na godinu dana, dok će Hrkać u Zenicu doći na posudbu iz zagrebačke Lokomotive.

Anes Haurdić 26-godišnji ofanzivac nekada je slovio kao najbolji igrač mlade reprezentacije u vrijeme Branimira Tulića. Njegov dalji iskorak u karijeri pokvarila je teška povreda nakon koje se nikada nije vratio na nivo nogometa koji je igrao prije pet-šest godina. 

Nakon pet sezone u Češkoj, gdje je nastupao za Jablonec i Znojmo, vratio se u BiH, potpisavši za mostarski Velež, nakon toga nastupao je i za Sarajevo, a posljednjih pola godine proveo je u tuzlanskoj Slobodi.

Bojan Marković je 30-godišnji defanzivac koji ima veliko iskustvo igranja u Premijer ligi i inostranstvu. U karijeri je u Premijer ligi nastupao za Čelik, Mladost, Rudar, Borac i Slaviju, dok je nekoliko godina s uspjehom igrao u Azerbejdžanu, Grčkoj, Izraelu, Rusiji i Rumuniji. Posljednjih pola godine nastupao je za Slaviju, s kojom nije uspio da izbori opstanak u Premijer ligi.

Ante Hrkač je 24-godišnji centralni veznjak i igrač je zagrebačke Lokomotive u koju je došao početkom ove godine. Nastupao je još za Zagreb, Široki, Gošk,Vitez i Lučko. U Čelik bi trebao doći na jednogodišnju posudbu, budući da s Lokomotivom ima ugovor još godinu dana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim angažovanja ove trojice igrača, očekuje se dolazak još nekoliko provjerenih igrača, te angažovanje nekolicine mladih igrača, kojih nekoliko već ima na redovnim treninzima kluba, a čiju zadnju riječ ima šef struke Kemal Alispahić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi