Čelik ponižen na Otoci, Olimpic najbliži četvrtfinalu

Kup BiH

Čelik ponižen na Otoci, Olimpic najbliži četvrtfinalu

E. Škorić

Nogometaši Olimpica već u prvom susretu uradili su dobar posao i skoro osigurali plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Čuda su, naravno, moguća i u nogometu nijedan rezultat nije nedostižan, ali kako igra Čelik ove sezone, zaista bi bilo pravo čudo da u Zenici uspiju izboriti prolaz dalje nakon 4:0 poraza na Otoci.

Bez većih problema su izabranici Mirze Varešanovića savladali rivale iz Zenice. Domaći su zaprijetili u 10. minuti. Subašić je centrirao, Brković s 10 metara glavom zahvatio loptu, ona odlazi pored gola Adilovića. Uzvraćaju gosti preko Alispahića, koji je u 15. minuti pucao ravno u Oštrakovića.

U 20. minuti Muharemović se oslobodio svojih čuvara, te s 20 metara dobro gađao, no lopta ide pored gola. Olimpic je poveo u 23. minuti. Adilović je srušio Muharemovića, ali je Smajić s bijele tačke zabio za 1:0. 

Na 2:0 povisio je Pandža u 35. minuti. Smajić je ubacio, Brković dobro skače, upošljava Pandžu, koji je siguran. Imao je minutu kasnije Pandža sjajnu šansu, ali je Adilović odbranio.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Pet minuta prije kraja prvog dijela Muharemović postiže prelijep gol na asistenciju Smajića. U nastavku je Olimpic bio bolji, imao nekoliko šansi, te postigao još jedan gol. Prekrasan gol postigao je Muharemović iz slobodnjaka u 59. minuti. Do kraja utakmice je Muharemović još jednom dobro zaprijetio, ali ostalo je 4:0.

Olimpic je zakoračio u četvrtfinale Kupa, ostaje samo da odradi gostovanje na Bilinom Polju i za sada to izgleda kao puka formalnost. Što se Čelika tiče, nastavlja se agonija. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.