Čelik poražen 0:2 od Mladosti iz Lučana

Drugi poraz Zeničana na Zlatiboru

Čelik poražen 0:2 od Mladosti iz Lučana

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odigrali i treću utakmicu u okviru priprema na Zlatiboru, gdje će ostati do srijede kada je planiran i povratak u Zenicu.

Nakon što su u prvoj utakmici odigrali sa Sutjeskom iz Nikšića (1:1), te poraženi od OFK Beograda (0:2), danas su izabranici trenera Nizaha Hukića snage odmjerili sa ekipom Mladosti iz Lučana, koja će se naredne sezone takmičiti u Super ligi Srbije, a rezultat nakon dva poluvremena bio je 0:2 za ekipu trenera Nenada Milovanovića.

Zeničani su golove primili u sedmoj, te 46. minuti, a nastupili su skoro svi igrači. Vladimir Grahovac igru je napustio već u 15.minuti zbog stomačnih problema, dok  je Namir Alispahić bio na poštedi zbog udarca u prošloj utakmici, a pojačanje iz Veleža  Zlatko Kazazić vratio se u Zenicu zbog povrede za koju medicinski tim Čelika vjeruje da nije teže prirode.

Zeničani će ove sedmice hitno morati angažovati najmanje tri-četiri nova igrače jer s postojećim igračkim kadrom, crno-crvenim se ne piše dobro u narednoj sezoni. Za očekivati je da se konačno upalila "crvena lampica" kod rukovodstva kluba, te da će na Bilino polje stići nekoliko kvalitetnih i provjerenih igrača.

Do kraja priprema na Zlatiboru Čelik će odigrati u srijedu utakmici protiv ekipe Jedinstva iz Užica, nakon toga planiran je povratak u Zenicu i učešće na memorijalnom turniru u Vitezu, a sedam dana prije prvenstva dogovorena je generalka protiv sarajevskog Olimpica na Bilinom polju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti