Čelik poražen 0:2 od Romantičara sa Karaburme

Zeničani na Zlatiboru

Čelik poražen 0:2 od Romantičara sa Karaburme

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su odigrali i drugu kontrolnu utakmicu u okviru desetodnevnih priprema na Zlatiboru, a protivnik je bila ekipa OFK Beograda, koja se takmiči u Super ligi Srbije.

Zeničani su nakon remija u prvoj utakmici protiv Sutjeske iz Nikšića (1:1), danas nakon dva poluvremena poraženi od OFK Beograda.

Ekipa iz Srbije bolje je otvorila utakmicu, te je do vodstva došla u 29. minuti kada je pogodio Aleksandar Ješić, samo tri minuta kasnije nakon nekoliko grubih startova s obje strane, crveni karton je dobio veznjak Čelika Ante Vukušić. Gruba i agresivna igra gostiju se nije mijenjala ni u nastavku igre, pa je glavni sudija zbog oštrog starta isključio i igrača OFK Beograda Darka Micevskog.

Zeničani su pokušali izjednačiti do kraja poluvremena, ali prilike nisu realizovali Petar Bašić i Namir Alispahić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugo poluvrijeme obilježila je slabija igra, te mnoštvom izmjena sa obje strane. Pred sami kraj utakmice u 86. minuti nakon prestrogo dosuđenog faula, Hadžibulić iz kaznenog udarca povećava rezultat na 0:2, te ovjerava pobjedu ekipe iz Srbije.

Zeničani su nastupili u sastavu: Bukvić, Mišić, Bureković, Gojković, Duraković, Vukušić, Bašić, Radulović, Simić, Dedić i Alispahić. U drugom poluvremenu trener Nizah Hukić dao je priliku i ostalim igračima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.