Čelik pregovara sa Fajićem i Bučanom

Zeničani traže pojačanja

Čelik pregovara sa Fajićem i Bučanom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su se vratili u Zenicu, nakon što su osam dana boravili na Zlatiboru, te jedan dan u Novom Pazaru gdje su odigrali i prijateljsku utakmicu.

Zeničanima su pod hitno potrebna pojačanja, jer sadašnja ekipa nema širinu, posebno kada su u pitanju napadačke opcije. Kako saznaje SportSport.ba klub s Bilinog polja je u pregovorima s dvojicom igrača.

Riječ je o 28-godišnjem napadaču Nusmiru Fajiću, koji je raskinuo ugovor s Dinamom iz Minska i trenutno kao slobodan igrač vaga ponude. Ovaj stasiti napadač u svojoj karijeri je nastupao za Zvijezdu, Rudar iz Prijedora, te Travnik, gdje je ostavio i najbolji utisak u Premijer ligi, dok je u Sloveniji nastupao za Muru i Maribor, a posljednjih pola godine igrao je za Dinamo iz Minska. Svakako bi dobro došao treneru Borisu Paviću, budući da se radi o rasnom strijelcu, koji ima iskustvo igranja u Ligi prvaka i Evropskoj ligi s ekipom Maribora.

Drugi igrač koji bi ukoliko se čelnici kluba dogovore trebao stići na Bilino polje jeste 34-godišnji Sead Bučan. Riječ je o univerzalcu, koji može pokriti obje bočne, ali i krilne pozicije. Bučan je prošle sezone bio standardan u Željezničaru, a još je u svojoj karijeri nastupao za kineski Ginde, Sarajevo, Olimpic, Borac, te ekipu Splita. Također posjeduje ogromno iskustvo igranja u Premijer ligi, te Ligi prvaka i Evropskoj ligi. Interesantno da je prije 10-tak godina Bučan boravio nekoliko dana na probi u Čeliku, ali tada nije ostao na Bilinom polju, iako je bio jedan od najboljih igrača u kontrolnoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidjet ćemo hoće li pomenuti igrači narednih dana stići u Zenicu, ali crno-crvenima svakako trebaju pojačanja, jer kako trener Boris Pavić kaže, s trenutnim igrački kadrom borba za opstanak je neizbježna.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije