Čelik preko Veleža do polufinala Kupa BiH

Čelik u polufinalu Kupa

Čelik preko Veleža do polufinala Kupa BiH

M. Šljivak

Fudbaleri zeničkog Čelika plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas u Mostaru remizirali s Veležom 1:1, te su zahvaljujući pogotku u gostima ostvarili plasman u naredni krug takmičenja.

Nakon mirnog početka utakmice u kojem nije bilo uzbuđenja, prvu ozbiljniju priliku stvorili su gosti iz Zenice. Bašić je dobro šutirao, ali je golman Veleža Oštraković dobrom intervencijom spasio svoj gol. 

Bez većih uzbuđenja igralo se sve do 35. minute kada su Rođeni iz svoje prve prilike došli do vodećeg gola. Hajdarović je centrirao, a Ševko Okić je pogodio za vodstvo Veleža od 1:0.

Minimalnim vodstvom Veleža se otišlo na odmor, a nakon nepunih 15 minuta igre u nastavku susreta Čelik je izdjednačio. Mrežu Oštrakovića je pogodio Bajraktarević za poravnanje rezultata na 1:1.

Velež je nakon primljenog gola dobro zaprijetio gostujućem golu. Okić je bio u prilici, ali je Adilović odbranio. Iako su Mostarci u završnici susreta bili nešto konkretniji, Čelik je imao veliku prilku da dođe do pobjede u 81. minuti. Barjaktarević je izašao sam pred Oštrakovića, ali je golman domaćih sjajno odbranio. 

Zatim je Velež uzvratio preko Jankovića, ali je Adilović fantastično odbranio. Potom je Merzić u nadoknadi vremena promašio nevjerovatnu šansu nakon ubačaja Okića, te je propala još jedna velika šansa za domaće.

Na kraju je Čelik uspio sačuvati rezultat 1:1, te su gosti ostvarili plasman u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Kup BiH, četvrtfinale:

Velež - Čelik 1:1 (1:1) (Okić 35' / Barjaktarović 59')

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije