Čelik prepustio začelje tabele Olimpicu

Utakmica 15. kola Premijer lige BiH

Čelik prepustio začelje tabele Olimpicu

E. Čaušević

Fudbaleri Čelika danas su ostvarili pobjedu na domaćem terenu protiv Olimpica (3:0) u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Čelik je zaprijetio golu Olimpica već u drugoj minuti, ali je lopta nakon udarca Brkovića otišla pored gola. Novu priliku domaći su imali u 14. minuti, ali je Bandović bio siguran nakon pokušaja Markovića. Desetak minuta kasnije Čelik je zatresao mrežu Olimpica, ali je gol poništen zbog prekršaja nad golmanom gostiju.

Na početku drugog poluvremena vidjelo se da su domaći odlučni da dođu do prednosti, te su svim silama krenuli u napad. To se Čeliku isplatilo u 50. minuti kada je odličnu asistenciju Salčinovića iskoristio Brković koji je bez problema matirao Bandovića.

Nakon primljenog gola Olimpic je preuzeo incijativu na sredini terena, ali gosti nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golu Čelika. U 65. minuti domaći igrači su riješili pitanje pobjednika.

Bandović je napravio nevjerovatnu grešku koju je na kraju iskoristio Smriko koji je neometano zatresao mrežu Olimpica za 2:0. U samom finišu utakmice domaći su postavili konačnih 3:0. Šivšić je bio u ulozi asistenta, dok je mrežu Olimpica pogodio Pliska. Olimpic je meč završio s igračem manje jer je u sudijskoj nadoknadi Mahir Karić zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton.

Čelik je sada na 11. mjestu na tabeli Premijer lige sa devet bodova koliko ima i Olimpic koji je sada preuzeo začelje tabele.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Čelik - Olimpic 3:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Ružić, Šivšić, Popović, Salčinović, Brković, Jusić, Popović G., Pezer, Hećo, Marković, Smriko.

Olimpic: Bandović, Kobiljar, Karić, Zulčić, Plakalo, Isić, Mašić, Lelić, Udovičić, Vrdoljak, Drljević.




Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti