Čelik protiv Bratstva u najjačem sastavu

Zeničani sa visokim ambicijama u Kupu BiH

Čelik protiv Bratstva u najjačem sastavu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon serije loših rezultata u ovoj sezoni, napokon su odigrali jednu dobru utakmicu i pobijedili Zrinjskog sa 3:2 na domaćem terenu. 

Crno-crveni su sasvim zasluženo nadigrali jednog od kandidata za naslov prvaka i tako pokazali da se bez problema mogu nositi i sa najjačim ekipama u državi. Druga pobjeda u sezoni za izabranike trenera Vlade Jagodića trebala bi biti prekretnica za nastavak dobrih rezultata i pohod prema vrhu tabele.

Prije narednog kola i gostovanja kod Slavije u Lukavici, Zeničani u srijedu na Bilinom polju igraju prvu utakmicu 1/8 finala Kupa BiH, gdje dočekuju jednu od najboljih ekipa iz Prve lige FBiH, Bratstvo iz Gračanice. Čelik ove sezone ima ambicije domoći se Evrope, a svakako da je jedan od načina i plasman kroz najmasovnije nogometno takmičenje u našoj državi.

Kvalitet u utakmici protiv Bratstva je svakako na strani kluba sa Bilinog polja, međutim ako budu podcjenjivački dočekali goste, koje predvodi na klupi Denis Sadiković, onda bi mogli imati velike probleme, jer Gračanlije nisu nimalo naivna ekipa.

Dobra vijest za trenera Jagodića jeste što će protiv Bratstva moći nastupiti sa svim raspoloživim snagama. Nema kartoniranih niti povrijeđenih igrača i sigurno da se očekuje nekoliko promjena i u samom sastavu. Navijači od crno-crvenih očekuju novu pobjedu koja bi još više podigla samopouzdanje kod igrača, te jednim dobrim rezultatom polako trasirala put ka plasmanu u četvrtfinale ovog takmičenja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije