Čelik protiv Mladosti bez Harisa Heće

Hećo ne igra protiv Mladosti

Čelik protiv Mladosti bez Harisa Heće

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon 14. odigranih kola u Premijer ligi zauzimaju šesto mjesto s 22 poena. 

Nakon utakmice i pobjede nad Veležom, klub je prekinuo saradnju sa Borisom Pavićem, tako da je u srijedu u okviru Kupa, s klupe ekipu predvodio novi Šef struke i dojučerašnji prvi pomoćnik Elvedin Beganović.

U subotu će Zeničani u kantonalnom derbiju gostovati kod ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Biće to sigurno zanimljiv duel s dobrom posjetom na renoviranom stadionu.

Čelik će u ovu utakmicu ući bez veznjaka Harisa Heće, koji je protiv Veleža u prošlom kolu dobio treći žuti karton. Ostali igrači su spremni za utakmicu protiv komšijskog kluba.

Interesantno da će ovo biti prvi duel ove dvije ekipe u Premijer ligi, a u prijateljskoj utakmici ljetos na stadionu u Kaknju, Mladost je golovima Dilavera i Isakovića slavila pobjedu 2:1, jedini gol za crno-crvene postigao je Vernes Selimović.

Za Mladost igraju i bivši igrači Čelika, Aladin Isaković, Mehmedalija Čović, Šerif Hasić, Aldin Šišić i Haris Dilaver, koji će sigurno imati veliki motiv da se dokažu protiv bivšeg kluba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekuje se i velika posjeta u subotu, a dobru atmosferu će sigurno napraviti navijačke skupine "Crvena Legija" i "Robijaši".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.