Čelik protiv Mladosti u najjačem sastavu

Zeničani žele nastaviti niz bez poraza

Čelik protiv Mladosti u najjačem sastavu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika pod vodstvom Borisa Pavića igraju kao preporođeni, tri vezane pobjede uz poklapanje ostalih rezultata konkurenata u borbi za opstanak doveli su crno-crvene u veoma dobru poziciju pred finiš sezone u Premijer ligi.

Zeničani su jedna od rijetkih ekipa, koja ovog proljeća nema poraza u prvenstvu, a posljednje partije i tri pobjede daju optimizam ljubiteljima kluba s Bilinog polja. U narednom kolu za Čelik slijedi teško iskušenje protiv Mladosti u okviru 6.kola Lige za opstanak. Zeničani ove sezone u tri utakmice nisu uspjeli da pobijede ekipu iz Doboja kod Kaknja, a vidjet ćemo hoće li u subotu to im uspjeti u četvrtom pokušaju.

Radosna vijest za stručni štab jeste da može računati na sve raspoložive snage, crno-crveni nemaju kartoniranih ni povrijeđenih igrača što daje dodatni optimizam pred još jednu važnu utakmicu u borbi za opstanak u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Budući da u ovom kolu igraju Metalleghe i Vitez, ako bi Čelik pobijedio u subotu, nakon dugo vremena bio bi na poziciji, koja i naredne sezone garantuje igranje u elitnom rangu takmičenja. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi