Čelik protiv Olimpica bez Selimovića i Baraća

Oslabljeni na gostovanje

Čelik protiv Olimpica bez Selimovića i Baraća

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nastavili su tamo gdje su stali u prošloj sezoni Premijer lige. Izabranici Borisa Pavića na otvaranju nove sezone pobijedili su Slobodu 1:0 na Bilinom polju, te nakon sedam godina prvi puta u sezonu ušli s tri boda na svome kontu.

Zeničani su tako nastavili sa dobrim igrama iz prošle sezone, a prvo teško gostovanje u novoj sezoni imat će u subotu u Sarajevu, kada gostuju ekipi Olimpica. Klub koji s klupe predvodi Mirza Varešanović prošle je sezone osvojio Kup naše zemlje, a zadržali su igrački kadar, te doveli pojačanja i time još dodatno ojačali ionako respektabilnu ekipu.

Interesantno da su Zeničani prošle sezone savladali Olimpic na Otoci rezultatom 2:1, a za crno-crvene su pogađali Anel Dedić i Semir Bajraktarević. Sigurno je da bi u taboru Čelika voljeli da se ponovi rezultat iz prošle sezone, ali vjerovatno da bi bili zadovoljni i bodom jer igraju protiv jedne od najboljih ekipa u Premijer ligi.

Na teško gostovanje Boris Pavić neće moći računati na Vernesa Selimovića, koji ima još dvije utakmice kazne zbog crvenog kartona iz prošle sezone, te na veznjaka Stipu Baraća, kojem još nije riješena papirologija, te radna dozvola. Ostali igrači su spremni, a ne očekuju se bitne promjene u sastavu koji je savladao Slobodu prošlog vikenda.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.