Čelik protiv Olimpika u najjačem sastavu

Zeničani kompletni pred važan meč

Čelik protiv Olimpika u najjačem sastavu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će od 17 sati na Bilinom Polju u okviru 9. kola Lige za opstanak dočekati sarajevski Olimpik.

 Zeničani imaju imperativ pobjede, jer su u prošlom kolu kiksali na domaćem terenu odigravši bez golova protiv Metalleghea, tako da moraju do zadnjeg kola strijepiti za opstanak.

Iako su uz Željezničar ovog proljeća jedina neporažena ekipa u Premijer ligi, ipak protiv kluba s Otoke moraju osvojiti tri boda, te osluškivati i ostale rezultate konkurenata. Zeničani su dakako u najboljoj situaciji jer sami odlučujuću o svojoj sudbini, budući da su na tabeli plasirani ispred Metalleghea i Viteza. Ipak u goste im dolazi Olimpik, koji je i zvanično ispao iz lige, ali je igrama posebno u Ligi za opstanak pokazao kvalitet, te da se unaprijed neće predati na Bilinom Polju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će protiv Olimpika nastupiti u najjačem sastavu, u ekipu se poslije odrađene suspenzije zbog tri žuta kartona vraća Danijal Brković, koji bi trebao zauzeti mjesto u početnoj postavi. Upravo je Brković bio strijelac jedinog gola na Otoci, s kojim je Čelik pobijedio Olimpik u prvoj utakmici u Sarajevu u okviru Lige za opstanak.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije