Čelik protiv Širokog Brijega u najjačem sastavu

Liga za opstanak, 5.kolo

Čelik protiv Širokog Brijega u najjačem sastavu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu će na Bilinom polju u okviru 5.kola Lige za opstanak dočekati ekipu Širokog Brijega. Biće to treći duel ove dvije ekipe u ovoj sezoni, a prethodna dva meča ekipa s Pecare je riješila u svoju korist. 

Zeničani su jedna od rijetkih ekipa koja u proljetnom dijelu prvenstva nema poraza, ali na svom kontu ima samo dvije pobjede, s toga je svaka naredna utakmica do kraja prvenstva "odlučujuća" u borbi za opstanak.

Izabranici Borisa Pavića nakon pobjede nad Olimpicom u Sarajevu žele tri boda i protiv Širokog Brijega, koji u srijedu igra uzvratni duel polufinala Kupa protiv Željezničara. Ekipa s Pecare vjerovatno će biti umorna, tako da Zeničani pored rezultatskom imperativa, te domaćeg terena vide šansu i u tome kada je u pitanju naredni duel.

Utakmicu na Otoci su propustili Dujković, Salčinović i Islamagić, a kako saznajemo od medicinskog tima crno-crveni, sva trojica će biti na dispoziciji za duel u subotu. Tako će Čelik protiv ekipe s Pecare nastupiti u najjačem sastavu.

Zeničani do kraja prvenstva imaju ponajbolji raspored, jer će u naredne dvije utakmice biti domaćini Širokom Brijegu i Mladosti, zatim slijedi gostovanje u Vitez, te ponovo dva duela u Zenici protiv Metalleghea i Olimpica, a onda u posljednjem kolu i gostovanje na Pecari kod Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na Bilinom polju su uvjereni da uz veliku pomoć navijača mogu izboriti opstanak u Premijer ligi.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi