Čelik protiv Slavije bez Anela i Alena Dedića

Zeničani pod imperativom pobjede

Čelik protiv Slavije bez Anela i Alena Dedića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su u uzvratnoj utakmici 1/8 finala Kupa pobijedili sarajevski Olimpic rezultatom 1:0, ali to im nije bilo dovoljno da prođu među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju, budući da su u prvom susretu u Sarajevu poraženi sa visokih 4:0, tako da je ukupnim rezultatom 4:1, klub iz Sarajeva sasvim zasluženo prošao u dalju fazu takmičenja.

Trener Čelika Milomir Odović bio je zadovoljan igrom svoje ekipe, a naredna utakmica za Zeničane je jedna od najvažnijih u ovoj sezoni. Na Bilino polje u okviru 12 kola Premijer lige stiže ekipa Slavije, koja se nalazi na odličnom šestom mjestu.

Zeničani će protiv Slavije biti oslabljeni neigranjem dvojice veznjaka Anela Dedića, koji je protiv Olimpica dobio crveni karton, te Alena Dedića koji je povrijeđen od utakmice sa Drinom na Bilinom polju.

Bez obzira ko bude dobio priliku za nastup klub s Bilinog polja ima imperativ tri boda na domaćem terenu jer se nalaze u veoma teškoj situaciji. Svaki rezultat osim pobjede za domaćine bi bio korak bliže samom dnu tabele, a do kraja polusezone crno-crveni imaju veoma težak raspored, osim domaćih utakmica protiv Slavije i Radnika, gostovat će aktuelnom prvaku Zrinjskom, te u posljednjem kolu ekipi Željezničara.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.