Čelik protiv Slavije bez kartoniranog Pezera

Zeničani gostuju u Lukavici

Čelik protiv Slavije bez kartoniranog Pezera

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u okviru devetog kola Premijer lige gostovati u Lukavici, kod domaće Slavije. Biće to duel ekipa koje se nalaze u gornjem dijelu tabele, tako da se očekuje otvorena utakmica u kojoj će svi uživati, koji dođu na stadionu u Istočnom Sarajevu.

Zeničani su posljednjim remijem na Bilinom polju protiv Rudara malo pokvarili situaciju na tabeli, ali zbog izostanka četvorice standardnih igrača nisu ni mogli bolje u posljednjoj utakmici.

Čelik će protiv Slavije biti jači za povratnike Emira Jusića, Anela Dedića, Semira Bajraktrarevića i Dženana Burekovića, dok će utakmicu zbog tri žuta kartona propustiti veznjak Semir Pezer.

Prošle sezone crno-crveni su bili uspješniji u obe utakmice protiv Slavije, na Bilinom polju bilo je 3:2, dok je u Lukavici klub s Bilinog polja slavio 0:1, a jedini pogodak postigao je Marin Popović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vidjet ćemo ko će biti uspješniji u nedjelju, Čelik će utakmicu dočekati nakon remija protiv Rudara, dok je Slavija visoko poražena od Zrinjskog u Mostaru, te će tražiti novu priliku za domaće bodove i ostanak pri vrhu tabele.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.