Čelik protiv Veleža bez Lakićevića i Popovića

Kup Bosne i Hercegovine

Čelik protiv Veleža bez Lakićevića i Popovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika pod vodstvom trenera Nizaha Hukića ne znaju za poraz, u sedam utakmica koliko je za kormilom Zeničana ovaj stručnjak, crno-crveni su u sedam utakmica ostvarili četiri pobjede i tri neriješena rezultata.

Na krilima dobrih igara klub s Bilinog polja u srijedu će u okviru prve utakmice četvrtfinala dočekati starog rivala ekipu Veleža iz Mostara. Velež se u prvenstvu nalazi na poziciji sedam, s dva boda više od Čelika, koji je na osmoj poziciji, tako da će ovaj dvomeč biti susret podjednakih ekipa u kojem će o pobjedniku odlučiti nijanse.

Mostarci i Zeničani su ove sezone već igrali dva puta, u prvoj utakmici u prvenstvu na Bilinom polju je bilo 0:0, dok je u Vrapčićima, Čelik nakon 15 godina pobijedio 0:2, golovima Jasmina Mešanovića.

Kada je u pitanju igrački kadar crno-crveni će i protiv Veleža vjerovatno nastupiti bez lijevog bočnog Slobodana Lakičevića, koji još nije potpuno spreman za najteže napore, iako trenira normalno sa ekipom. Osim njega sigurno je da će susret propustiti i mladi Marin Popović, a njegov kao i Lakičevićev povratak očekuje se za vikend protiv Zvijezde na Bilinom polju u okviru Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zeničani na krilima posljednjih rezultata pokušat će ostvariti što bolji rezultat u prvoj utakmici Kupa, a to bi svakako bila i minimalna pobjeda, budući da gosti iz Mostara u gostima igraju sjajno.

Podatak da su u posljednja četiri gostovanja pobijedili na tri uz jedan neriješen rezultat, dovoljno govori o snazi ekipe Nedima Jusufbegovića, kada su u pitanju utakmice u gostima.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.