Čelik protiv Veleža sa najjačim sastavom

Utakmica sezone za Zeničane

Čelik protiv Veleža sa najjačim sastavom

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika porazom na Piroti od ekipe Travnika prekinuli su sjajan niz od 10 utakmica bez poraza, a poraz u komšijskom derbiju bio je ujedno i prvi za trenera Nizaha Hukića, koji je od odlaska Vlade Jagodića sa kormila kluba napravio sjajne rezultate.

Bez obzira na rezultate u prvenstvu, sigurno je da je utakmica sezone za Zeničane revanš četvrtfinala Kupa u srijedu protiv Veleža na stadionu u Vrapčićima.

Čelik i Velež su ove sezone igrali već tri puta, na Bilinom polju dva puta je bilo po 0:0, dok je u Vrapčićima nakon 15 godina u prvenstvu ekipa s Bilinog polja slavila 0:2, uz dva gola Jasmina Mešanovića.

Utakmica u Mostaru je najvažnija ove sezone za oba tima, budući da su u prvenstvu zaostali za vodećim ekipama, jedina šansa za izlazak u Evropu je kroz Kup takmičenje. U prvoj utakmici na Bilinom polju bilo je miroljubivih 0:0, iako je Velež bio bolji protivnik. Međutim, poznato je da Mostarci u gostima igraju mnogo bolje nego kući, tako da su šanse u srijedu podjednake kada je u pitanju plasman među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem nogometnom takmičenju u našoj zemlji.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Protiv Travnika, trener Čelika Nizah Hukić nije mogao računati na Slobodana Lakićevića, međutim kada je u pitanju utakmica u srijedu protiv Veleža na slatkim je mukama što se tiče sastavljanja ekipe. Svi igrači su spremni za utakmicu, a to se odnosi i na oporavljenje Popovića, Alispahića i Simića.

Nema sumnje da se na stadionu u Vrapčićima očekuje sjajna utakmica uz dobro popunjene tribine stadiona, ipak je ovo utakmica koja znači mnogo za Čelik i Velež, a ko prođe u polufinale na korak je od velikog uspjeha i plasmana u Evropu nakon dugo godina.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.