Čelik protiv Viteza bez Simića, Kojića, Adilovića i Pezera

Zeničani oslabljeni na otvaranju sezone

Čelik protiv Viteza bez Simića, Kojića, Adilovića i Pezera

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika novu sezonu u Premijer ligi BiH otvaraju na domaćem terenu komšijskim derbijem protiv ekipe Viteza.

Zeničani oslabljeni na otvaranju sezone

Nn:Čelik protiv Viteza bez Simića, Kojića, Adilovića i Pezera

Utakmice između ova dva kluba uvijek su zanimljive zbog velikog broja igrača iz Zenice koji nastupaju u redovima ekipe Viteza, a pored toga na klupi ove ekipe je i bivši trener Čelika, iskusni nogometni lisac Husnija Arapović.

Zeničani su u generalci protiv Olimpica pokazali kvalitet. Iako oslabljeni i lišeni usluga nekoliko važnih igrača, Čelik je djelovao dosta dobro. Zeničani očekuju dobru igru i protiv Viteza i nadaju se osvajanju prva tri boda u novoj sezoni.

Otežavajuća okolnost za crno-crvene biće što u komšijskom derbiju sigurno neće moći računati na usluge četvorice igrača. Adi Adilović, kapiten ekipe, još se oporavlja od povrede, te se njegov povratak očekuje u trećem ili četvrtom kolu. Nikola Simić, iskusni veznjak, će se tek u nedjelju priključiti ekipi kada mu ističe zabrana ulaska u BiH zbog nedobivanja boravišne dozvole u prošloj sezoni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prinove na Bilinom polju Jovo Kojić, korpulentni stoper i bivši kapiten Radnika iz Bijeljine, zbog tri žuta kartona iz prošle sezone propustit će otvaranje sezone, dok je mladi Semir Pezer tek u utorak potpisao profesionalni ugovor s ekipom, te nije na vrijeme prijavljen za utakmicu prvog kola.

Utakmica između Čelika i Viteza igra se u subotu na stadionu Bilino polje s početkom u 17 sati i 30 minuta.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.