Čelik protiv Željezničara bez Darka Mišića

Zeničani gostuju na Grbavici

Čelik protiv Željezničara bez Darka Mišića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika serijom od dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom odvojili su se od samog dna tabele. Pobjede kući protiv Slavije i Radnika, te remi protiv Zrinjskog u Mostaru podigli su samopouzdanje u svlačionici crno-crveni.

Zeničani narednog vikenda u posljednjem 15 kolu prvog dijela prvenstva gostuju na Grbavici. Izabranici trenera Milomira Odovića, pokušat će nastaviti sa serijom dobrih rezultata, ali sigurno da će biti izuzetno teško jer klub s Bilinog polja na Grbavici tradicionalno pruža loše partije, a podatak da su posljednji put slavili na ovom stadionu još prije 11 godina dovoljno govori na čijoj strani je prednost, makar kada se uzme u obzir tradicija.

Iako u posljednje vrijeme Milomir Odović ima problema s ozljedama Selimovića, Osmanagića, Kojića i Dedića, svi oni bi trebali biti spremni za utakmicu u nedjelju, a jedini koji je van konkurencije za posljednju utakmicu u prvenstvu jeste desni bočni Darko Mišić koji ima tri žuta kartona.

 Darka Mišića bi na desnoj strani trebali zamijeniti rezervni bek Harun Huseinspahić ili Eldar Kavazović, koji igra na poziciji lijevog bočnog, ali po potrebi može odigrati i uz desnu stranu terena.

Prošle sezone Čelik se nije dobro proveo na Grbavici, budući da su izgubili 3:0, dok je utakmica na Bilinom polju završena rezultatom 2:2. Posljednji put Zeničani  u Dolini ćupova nisu poraženi u sezoni 2012/13, kada su pod vodstvom Vlade Jagodića izvukli remi (1:1), a susret su obilježila braća Adilović, stariji Adi koji brani za Čelik odbranio je mlađem bratu Eldinu jedanaesterac i svome timu donio vrijedan bod, iako su crno-crveni cijelo poluvrijeme igrali s igračem manje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.