Čelik protiv Željezničara bez Jusića i Popovića

Zeničani gostuju na Grbavici

Čelik protiv Željezničara bez Jusića i Popovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika su jučer u okviru prve utakmice 1/8 finala Kupa BiH remizirali 1:1 na Bilinom polju sa tuzlanskom Slobodom. 

Vremena za odmor nema mnogo, jer za crno-crvene predstoji veoma teško gostovanje u okviru 13. kola Premijer lige.

Zeničani će na megdan sarajevskom Željezničaru, a utakmicu će propustiti i dvojica standardnih igrača u ekipi Borisa Pavića. Marin Popović, mladi reprezentativac BiH, je protiv Viteza u prošlom kolu dobio treći žuti karton i on će odraditi jednu utakmicu suspenzije, dok je povredu skočnog zgloba u istoj utakmici dobio sjajni defanzivac Emir Jusić, koji će vjerovatno propustiti gostovanje u Sarajevu.

Kada su u pitanju zamjene, Popovića će na poziciji lijevog krila najvjerovatnije zamijeniti Salčinović, dok će Kazazić ponovo na mjesto stopera. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošle sezone na Grbavici je bilo 2:1 za Željezničar, tada su strijelci bili Rijad Bajić (dva puta) za Želju, dok je za Čelik pogodio Jovo Kojić.

Zeničani u dvanaest uzastopnih utakmica ne znaju za pobjedu protiv ekipe s Grbavice, a posljednji put su u Dolini ćupova slavili prije dvanaest godina, kada su crno-crveni slavili rezultatom 3:2.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.