Čelik protiv Željezničara bez najboljih igrača

Zeničani desetkovani u derbiju

Čelik protiv Željezničara bez najboljih igrača

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju na Bilinom polju u derbiju starih rivala dočekuju sarajevski Željezničar. Utakmice ovih klubova uvijek su privlačile veliku pažnju navijača, tako se očekuje i ovaj put.

Zeničani ekipu s Grbavice dočekuju u nezavidnoj poziciji kada je u pitanju pozicija na tabeli. Čelik je trenutno pretposljednji sa sedam bodova, dok je Željezničar na trećoj poziciji s 19 bodova. Ova utakmica mnogo znači za obje ekipe, za Čelik je svaki bod zlata vrijedan u borbi za opstanak, dok Željezničar mora pobijediti, ako želi da ostane u borbi za najviši plasman.

Teška situacija u taboru crno-crvenih rezultirala je siromašnim rosterom igrača za ovu sezonu, što se osjetilo i na terenu, tako da Čelik ako želi i naredne sezone igrati Premijer ligu u zimskoj pauzi mora angažovati četiri-pet kvalitetnih nogometaša.

Kada je u pitanju naredna utakmica protiv Željezničara, ionako nikada skromniji tim Čelika biće uskraćen za nastup najboljih igrača. Aidin Mahmutović još nije zaliječio povredu, Germain Kouadio ne može još da se vrati u BiH, Aldin Šišić kapiten ima tri žuta kartona, dok je protiv Mladosti povredu zaradio i lijevi bek Dino Ćemalović, kome su stradali ligamenti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tako će Čelik protiv Željezničara nastupiti bez četvorice standardnih igrača, te će svaki rezultat osim poraza biti veliki uspjeh za klub s Bilinog polja. Podsjetimo prošle sezone meč u Zenici je završen rezultatom 1:1, strijelac za Čelik bio je Marin Popović, dok je za Željezničar pogodio Samir Bekrić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi