Čelik protiv Zrinjskog bez Bajraktarevića

Zeničani žele pozitivan rezultat

Čelik protiv Zrinjskog bez Bajraktarevića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nastavak sezone u Premijer ligi BiH otvorili su remijem u Zenici, te nesretnim porazom od Sarajeva u prošlom kolu. Zeničani u subotu igraju još jednu tešku utakmicu u okviru 21.kola, na Bilinom polju dočekuju mostarski Zrinjski.

Biće to sigurno jedna od najinteresantnijih utakmica narednog kola, a domaćini žele do prve pobjede u nastavku prvenstva. Mostarci u Zenicu stižu na krilima sjajne igre i pobjede na Pecari protiv Širokog Brijega, tako da će na Bilino polje sigurno jurišati na tri boda.

Kada je u pitanju igrački kadar crno-crveni, za razliku od prošlog kola, Elvedin Beganović će na raspolaganju imati znatno veći izbor igrača. U ekipu se nakon odrađene suspenzije vraćaju Salčinović, Hećo, Dedić, Jusić, te Kazazić, koji se oporavio od povrede.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedini igrač koji će propustiti narednu utakmicu je veznjak Semir Bajraktarević, koji je protiv Sarajeva u prošlom kolu dobio treći žuti karton. Kada je u pitanju tradicija utakmica na Bilinom polju, domaćini su znatno uspješniji, a posljednja utakmica u Zenici završena je bez golova u prošloj sezoni. Zeničani su u prvom dijelu sezone pod Bijelim Brijegom uspjeli, također izvući nulu, u utakmici bez golova. Posljednju pobjedu Zrinjski je u Zenici ostvario 13.Avgusta 2011. godine kada je bilo 1:3 za Zrinjski.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi