Čelik protiv Zrinjskog ne zna za pobjedu više od tri godine

Zadnji put slavili 2013. godine

Čelik protiv Zrinjskog ne zna za pobjedu više od tri godine

O. Lekić

Sutra se nakon višemjesečne pauze nastavlja takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a jedan od najzanimljivijih susreta 19. kola odigrat će u Zenici domaći Čelik i Zrinjski.

Iako tabela tako ne sugerira, Čelik i Zrinjki će igrati derbi 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i biće to njihov 30 prvenstveni meč otkako u elitnom rangu učestvuju klubovi sa prostora cijele Bosne i Hercegovine.

U dosadašnjih 29 odigranih uspješniji je Zrinjski koji je slavio 12 puta, Čelik je upisao devet pobjeda, dok je osam susreta završeno bez pobjednika", piše Sport.zdk. 

Što se tiče utakmica odigranih na Bilinom polju mmnogo je uspješniji Čelik, odnosno crno-crveni su upisali osam pobjeda pred svojim navijačima, a četiri meča su završena bez pobjednika, dok je dva puta slavio Zrinjski. 

Posljednji put Zeničani su u grotlu Bilinog polja slavili u sezoni 2013/2014 i to rezultatom 3:2. Strijelci za Čelik u tom meču bili su Nikola Simić, te dvojac koji sada nastupa za Zrinjski, Jasmin Mešanović i Saša Kajkut. Za Plemiće su pogađali Ivan Crnov i Velibor Đurić.

S druge strane Plemići su svoj posljednji trijumf u Zenici upisali u sezoni 2011/2012 i to rezultatom 3:1. Dva pogotka za Zrinjski postigao je Džidić, jedan Aničić, dok je za Čelik pogodio Hadžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U posljednjih šest mečeva ovih ekipa Zrinjski je slavio dva puta sa indentičnim rezultatom 4:0, dok su četiri meča završena bez pobjednika. U prvom dijelu sezone Plemići su u Mostaru slavili 4:0, dva pogotka postigao je Todorović, a u listu strijelaca su se upisali i Petrak, te Tomić", navodi se na portalu Sportzdk.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi