Čelik razbio Olimpic i došao na korak od opstanka

Pobjeda Zeničana

Čelik razbio Olimpic i došao na korak od opstanka

M. Šljivak

Čelik je u 9. kolu Lige za opstanak dočekao ekipu Olimpica i na kraju ih je potpuno pregazio. Meč je završen pobjedom domaćeg tima od 4:1.

Od samog početka je Čelik dominirao. Prvi je prijetio Husić, ali je uspio promašiti nevjerovatnu šansu, da bi potom Salčinović pogodio stativu gola gostiju iz Sarajeva.

Ipak, u 29. minuti je inicijativa domaćeg tima pretvorena u vodstvo. Bojan Regoje je sjajnim udarcem s vrha kaznenog prostora pogodio za 1:0.

Već u narednom napadu novi gol u mreži gostiju. Sjajnu akciju domaćih završava Haris Dilaver za sigurnih 2:0.

Nastavio je Čelik s napadima i u 35. minuti su došli i do trećeg pogotka. Ponovo je akcija bila zaista odlična, a drugi gol postiže Haris Dilaver za rezultat prvog dijela od 3:0.

Olimpic je u nastavku imao nekoliko dobrih pokušaja prema golu Branislava Ružića. Golman Čelika se istakao nakon udarca Govedarice, a zatim je Regoje spasio gol nakon opasnog napada gostiju iz Sarajeva.

Potom se utakmica malo smirila i sve do 74. minute pravih šansi nije bilo. Gosti su zatim ponovo prijetili, a stativu domaćeg gola je pogodio Adnan Osmanović.

Do kraja su gosti preko Džugurdića smanjili rezultat na 3:1, ali je Čelik je preko Dilavera povećao prednost na 4:1 i tako je došao do važne pobjede i bod u posljednjem kolu im treba za siguran opstanak ili eventualni neuspjeh Viteza i Metalleghea.

Liga za opstanak, 9. kolo:

Čelik - Olimpic 4:1 (Regoje 29', Dilaver 30', 35', 90+2' / Džugurdić 86')

Čelik: Ružić, Regoje, Karić, Dilaver, Salčinović, Jusić, Husić, Sadiković, Pezer, Hećo, Šišić.

Olimpic: Jovanović, Imamović, Vukomanović, Osmanović, Karić, Hadžić, Čolić, Govedarica, Bogdanović, Zeljković, Kiso.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi