Čelik razočarao, Rudar nosi bod iz Zenice

Bez golova na Bilinom polju

Čelik razočarao, Rudar nosi bod iz Zenice

Fudbaleri Čelika nisu uspjeli na domaćem terenu doći do nove pobjede i tako se približiti prvoplasiranom Zrinjskom. Neugodan protivnik za Zeničane bio je Rudar iz Prijedora, koji je izvukao bod na Bilinom polju (0:0).

Prvu priliku na utakmici imao je Rudar, koji je već nakon nekoliko minuta zaprijetio preko Arežine. Čelik je potom preuzeo inicijativu, ali se rezultat nije mijenjao. Najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Mahir Karić, koji je u 22. minuti nakon lijepog solo prodora sa desetak metara šutirao malo pored gola.

U drugom poluvremenu, ista slika na terenu. Čelik je bio pod imperativom pobjede, pa je od starta bio mnogo agilniji. Najbolju šansu na utakmici propustio je Vernes Selimović, koji je u 54. minuti promašio prazan gol nakon asistencije Karića.

Do kraja utakmice prijetili su Kojić i Čolić, koji je sa tridesetak metara dobrim udarcem namučio golmana Kozića. Zeničani su bili mnogo ofanzivniji u finišu, ali im se trud nije isplatio jer je Rudar uspio sačuvati svoju mrežu i osvojiti vrijedan bod.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Čelik - Rudar 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik: Adilović, Grahovac, Kazazić, Karić, Salčinović, Selimović, Kojić, Popović, Pezer, Hećo, Čolić 

Rudar: Kozić, Burazor, Kojić, Pekija, Arežina, Miloš, Ćulum, Owusu, Jovičić, Pejić, Kunić

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.