Čelik remizirao u Međugorju protiv Kristianstada

Bez pobjednika u prijateljskom duelu

Čelik remizirao u Međugorju protiv Kristianstada

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su u Međugorju u sklopu mini priprema odigrali i međunarodnu prijateljsku utakmicu protiv švedskog Kristianstada (1:1).

Pojedinim igračima ovo je bila prilika da se nametnu, jer su kod bivšeg trenera bili u drugom planu. Igrači koji danas nisu bili u kadru za utakmicu jutros su odradili trening.

Čelik je danas protiv veoma agresivne i borbene ekipe iz Švedske bio bolji protivnik tokom cijele utakmice, ali su propustili pet-šest izglednih šansi za gol. Iako su bili bolji u prvom poluvremenu Zeničani nisu uspjeli da postignu gol, u drugom dijelu gosti su poveli u 57. minuti iz prekida. Čelik je uspio da izjednači u 72. minuti , lijepu akciju su odigrali Brković i Mašić, a ovaj drugi jakim prizemnim udarcem pogađa suprotni ugao gola Kristianstada. Vrijedi istaći da je lijevi bek crno-crvenih Dženan Bureković u 75. minuti dobio crveni karton. Izabranici Borisa Pavića do kraja nisu uspjeli da postignu još jedan gol, te je utakmica završena neriješenim rezultatom 1:1.

Čelik je nastupio u sljedećem sastavu:Dujković, Sadiković, Bureković, Regoje, Jusić, Pezer, Hećo, Brković, Šišić, Husić i Stokić. Još su igrali: Ružić, Haurdić i Mašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničani će sutra ujutru odraditi trening, nakon čega je planiran povratak u Zenicu, te dalja  priprema za početak Lige za opstanak, gdje će u prvom kolu gostovati u Doboju kod Kaknja ekipi Mladosti.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi