Čelik s igračem manje do boda u Banjoj Luci

Čelik s igračem manje do boda u Banjoj Luci

A. Beganović

U okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbaleri Borca i Čelika su na Gradskom stadionu u Banjoj Luci podijelili bodove (0:0).

Na samom otvaranju susreta nešto više od igre su imali domaći, ali prvu priliku propustio je Čelik. Naime, u 15. minuti Dedić je šutirao sa desetak metara, ali Avdukić je bio siguran. Samo minut kasnije Đelmić šutira, no Adilović je uspješniji.

U 18. minuti dobra prilika za Borac, no Stokić iz dobre pozicije ne uspjeva pogoditi gostujuću mrežu. Do odmora je još svoj udarac isprobao Stokić, ali Adilović je opet bio na mjestu.

Pred sami početak drugog dijela golman gostiju Adi Adilović dobija crveni karton, tako da je Borac 45 minuta imao igrača više, no to nije uspio iskoristiti.

Krenuo je Borac ofanzivno u drugi dio, no opet prvi prijeti Čelik i to preko Bajraktarevića čiji udarac zaustavlja Avdukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 57. do 68. minute Borac je imao tri poluprilike, ali Đelmić i Stokić nisu imali svoj dan. Trinaest minuta kasnije Čelik je mogao do vodstva, ali Kajkut sa desetak metara šutira pored gola.

Do kraja je Borac pokušao postići pobjedonosno gol, ali nije uspio, tako da Čelik u Zenicu zasluženo nosi bod.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti