Čelik s igračem manje protiv Radnika izvukao bod

Premijer omladinska liga za kadete

Čelik s igračem manje protiv Radnika izvukao bod

D. Kurbegović

Kadetske selekcije Čelika i Radnika nakon pionira odigrali su svoj meč 15. kola Premijer lige omladinske lige BiH.

Prije ovoga kola Čelik se nalazio na 10 mjestu s 12 bodova, dok je Radnik u Zenicu došao s pozicijom šest uz 21 osvojen bod. Na kraju utakmice bilo je 0:0, iako je Radnik imao igrača više veći dio utakmice, a uz to nisu iskoristili i penal u prvom poluvremenu.

Nakon prilično mirnih 10-tak minuta utakmice, gosti su u 13. minuti stekli veliku prednost. Naime, kao pretposljednji igrač odbrane Amar Muslić srušio je u kaznenom prostoru jednog od gostujućih igrača, a glavni sudija Vladimir Bjelica pokazao je na bijelu tačku, te crveni karton Musliću.

Danijel Jović uzeo je izvesti najstrožiju kaznu, ali njegov udarac je pročitao domaći golman Adi Durmo koji spašava Čelik. Bez obzira na neiskorišteni penal, Radnik je imao još mnogo vremena da iskoristi igrača više u polju, međutim u Zeničanima kao da je proradio inat, te su igrali veoma dobro, sjajno su se branili i gosti nisu uspijevali da ugroze gol domaćina. Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

U drugom dijelu ista slika na terenu, domaći su se dobro branili zatvorili su prilaze ka svome golu, a ono udaraca što je išlo prema golu Čelika uspješno je odbranio junak današnjeg meča golman Adi Durmo. Na kraju utakmice bilo je 0:0, čime svakako više mogu biti zadovoljni domaći igrači.

Čelik: Durmo, Smajić, Karić, Muslić, Piljug, Horić, Ahmed, Patković, Džaferović, Čičak i Hinović. Trener Senad Brkić.

Radnik: Simić, Zupur, Jović, Nikić, Ristanović, Odžaklić, Dujković, Simić, Cvjetić, Mitrović, Vasiljević. Trener: Jovica Lukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi