Čelik s lakoćom savladao Zvijezdu

Mešanović dvostruki strijelac

Čelik s lakoćom savladao Zvijezdu

E. Škorić, foto: Mahir Sarajlić

Nogometaši Čelika su na krilima dvostrukog strijelca Jasmina Mešanovića savladali Zvijezdu iz Gradačca rezultatom 3:1 u 22. kolu Premijer lige BiH.

U duelu bezbrižnih klubova iz sredine tabele bio je bolji Čelik, koji je odigrao nešto bolje za razliku od prije nekoliko dana kada je remizirao s Veležom rezultatom 0:0 u prvom susretu četvrtfinala Kupa.

No, još jedna dosadna utakmica u Zenici. Čelik je tokom čitave utakmice imao posjed lopte, bio opasniji, ali nije bilo previše dobrih prilika niti većih uzbuđenja iako su dvije lopte završile u mreži gostiju. Prvi je zaprijetio Grahovac, ali je u trku pucao ravno u Mirkovića.

Do kraja prvog dijela Bašićev udarac je odbranio Mirković, a prva veća šansa dogodila se u 39. minuti. Salčinović je prošao po desnoj strani, poslao povratnu za Dedića, koji ostaje sam pred Mirkovićem, no golman gostiju iz Gradačca brani. 

Još ćemo, kada govorimo o prvom poluvremenu, spomenuti povredu Burekovića, kojeg je zamijenio Lakićević.

Upravo Lakićević je uradio dobar dio posla kod vodećeg gola Čelika u 51. minuti. Mešanović je započeo akciju, dodao do Lakićevića, ovaj centrira, a Mešanović glavom zatresao mrežu Mirkovića za slavlje domaćih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogao je Mešanović samo devet minuta kasnije povisiti na 2:0, izašao je sam pred Mirkovića kada je ukrao loptu Maksumiću, no sjajni Mirković spašava Zvijezdu težeg poraza. Pet minuta prije kraja utakmice, Mešanović je postigao drugi svoj gol za 2:0. Dva gola u završnici utakmice. Dedić je postigao gol za 3:0, a ubrzo je rezervista Vila ublažio poraz gostiju (3:1).

Čelik je nastavio svoju sjajnu seriju bez poraza i sada se nalazi na sedmom mjestu sa 33 boda, dok je Zvijezda deveta sa šest bodova manje.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.