Čelik s minimalnih 1:0 savladao Goražde

U prijateljskom susretu

Čelik s minimalnih 1:0 savladao Goražde

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Kamberovića polju u Zenici dočekali ekipu Goražda, koja se nakon prvog dijela sezone nalazi na prvoj poziciji u Prvoj ligi FBiH.

Zeničani su danas od prve do zadnje minute dominirali protiv veoma tvrdih gostiju, koji su se pokazali kao veoma čvrsta i organizovana ekipa. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, iako su crno-crveni imali nekoliko prilika preko Asima Zeca i Alena Dedića, ali danas veoma raspoloženi golman gostiju Nikolić odbranio je sve što je išlo ka golu Goražda.

U drugom poluvremenu su treneri obje ekipe izvršili mnogo izmjena, tako da su svi igrači dobili priliku da ubilježe nastup u današnjoj utakmici. Čelik je do minimalne pobjede u današnjem susretu stigao u 72. minut, omaleni 17-godišnji veznjak Yunus Gulnar koji se nalazi na probi u Zenici pokrenuo je akciju na desnoj strani i sjajno uposlio Marina Popovića u kaznenom prostoru, a Samir Jogunčić nepropisnim startom nad Popovićem natjerao je glavnog sudiju Muamera Burekovića da pokaže na najstrožiju kaznu.

Siguran izvođač jedanaesterca bio je iskusni Nikola Simić za 1:0, što je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

Čelik:Adilović, Hećo, Gojković, Jusić, Bureković, An.Dedić, Pezer, Zec, Selimović, Karić i Al. Dedić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Goražde:Nikolić, Sarvan, Hodžić, Jogunčić, Fejzić, Drljević, Konhadžić, Pirić, Janičijević, Mujagić i Ramić.

Zeničani će u srijedu otputovati na desetodnevne pripreme u Međugorju, gdje će odigrati tri pripremne utakmice.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti