Čelik u 96. minuti srušio Drinu

Zeničani slavili sa 2:1

Čelik u 96. minuti srušio Drinu

E. Škorić

Nogometaši Čelika savadali su Drinu s 2:1 u susretu trećeg kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Drina je, nakon dva uvodna poraza na gostovanju, u Zenici zamalo uspjela da osvoji prvi ovosezonski bod, ali su primili gol u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Čelik je u 18. minuti očajnog prvog dijela zaprijetio preko Bajraktarevića, ali ovaj nije uspio da pogodi mrežu iza leđa Ostojića. Šest minuta kasnije Hećo puca pored gola Zvorničanina, a do kraja prvog dijela vrijedi istaknuti još pokušaj Marina Popovića na ubačaj njegovog prezimenjaka Gorana, ali ostalo je 0:0.

Na početku drugog dijela rezervista Petrović prijeti Zeničanima, koji uzvraćaju preko Dedića, ali mreže ostaju netaknute, a onda se malo otvorilo u posljednjih 30-ak minuta. 

U 62. minuti Marin Popović je proigrao Mahira Karića, koji izlazi sam pred Ostojića i lijepim udarcem iskosa s lijeve strane trese mrežu Drine. Gosti nisu odustali od svog cilja, pa su ubrzo izjednačili.

Tri minute kasnije je Aleksandar Ilić, koji je bio tek ušao u igru, poravnao rezultat na 1:1. Čelik je jalovo napadao do 96. minute, a onda je Čolić izveo slobodni udarac, pogriješio golman Ostojić, a Dedić s pet metara loptu glavom poslao u mrežu za slavlje domaćih.

Čelik - Drina 2:1

Čelik: Adilović, Grahovac, Bajraktarević, Karić, Dedić, Kojić, Popović, M. Popović, Bureković, Hećo, Jusić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drina: Ostojić, Erić, Ivanović, Radović, Kikić, Jakšić, Čolović, Đerić, Nikolić, Antelj, Stojanović.

 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.