Čelik u Bijeljini želi do prvih bodova u Premijer ligi

Pripreme za Radnik

Čelik u Bijeljini želi do prvih bodova u Premijer ligi

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u prvom kolu nove sezone Premijer lige BiH poraženi su 1:3 od ekipe Metalleghe iz Jajca. Bila je to otvorena utakmica, u kojoj su gosti zahvaljujući sjajnom golmanu Fejziću, te malo sreće došli do tri boda. Zeničani nisu ostavili loš utisak, ali pojedini igrači nisu u punoj fizičkoj spremi, što se posebno osjetilo u drugom poluvremenu.

Stručni štab na čeku s Kemalom Alispahićem, te njegovim pomoćnicima Izudinom Kamberovićem, Nedimom Šišićem i Nijazom Hrustanovićem, pojačalo je treninge u ovoj sedmici, ali i dočekali su jednu lošu vijest.

Zbog napuknuća meniskusa, stručni štab u narednim kolima neće moći računati na Fenana Salčinovića, koji se povrijedio u finišu prvog poluvremena protiv ekipe iz Jajca. Lakše povrede imaju Ante Hrkać, Armin Duvnjak i Dženis Huseinspahić, ali bi oni trebali da budu spremni za utakmicu u subotu.

Naredno kolo za crno-crvene donosi teško gostovanje u Bijeljini kod ekipe Radnika, prošlogodišnjeg osvajača Kup-a BiH. Domaćin je zadržao kostur ekipe, igrao pretkolo Evropske lige i svakako da su fizički ispred nogometaša Čelika. Međutim Zeničani tradicionalno dobro igraju u Bijeljini, te je stručni štab najavio otvorenu igru protiv Radnika, kako bi eventualno došli i do prvih bodova u novoj sezoni.

Čelik ima veoma težak raspored u narednim kolima, tako da bi već dobar rezultat u Bijeljini bio dobar preduslov za utakmicu trećeg kola i derbi na Bilinom polju protiv ekipe Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju igrački kadar svi igrači osim Fenana Salčinovića su u konkurenciji za sastav, a očekuje se da minutažu dobiju i Safet Šivšić, te Dino Hasanović, koji su preskočili prvo kolo zbog kasnog registrovanja u novom klubu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi