Čelik u generalci protiv Cibalije iz Vinkovaca

Zeničani se vratili iz Rovinja

Čelik u generalci protiv Cibalije iz Vinkovaca

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su se vratili iz Rovinja, gdje su okončali drugu fazu priprema, odigravši tri od četiri planirane pripremne utakmice.

Zeničani su od početka priprema odigrali ukupno četiri utakmice, a do nastavka prvenstva igrat će samo još jednu utakmicu, koja će biti ujedno generalka pred prvo kolo i utakmicu protiv Sarajeva na Bilinom polju.

Naredne subote, 22. januara, Zeničani će ponovo generalku igrati protiv Cibalije iz Vinkovaca, kao što je to slučaj pred početak ove sezone, kada su izabranici tadašnjeg trenera Vlade Jagodića, savladali ekipu iz Hrvatske 2:0, golovima Saše Kajkuta.

Cibalija se takmiči u Drugoj ligi Hrvatske, te se nakon 18 kola nalazi na prvom mjestu, te je jedan od kandidata za povratak u društvo najboljih klubova u Hrvatskoj.

Zeničani su imali još nekoliko ponuda za odigravanje utakmica, ali ne žele rizikovati eventualno nove povrede, jer nemaju širok izbor u igračkom kadru, a van terena su Slobodan Lakičević, Marin Popović i Darko Mišić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.