Čelik u Međugorju  bez Islamagića i Salčinovića

Zeničani jutros trenirali na Bilinom polju

Čelik u Međugorju bez Islamagića i Salčinovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jutros su odradili trening na Bilinom polju, a onda su se zaputili u Međugorje, gdje će boraviti do nedjelje. 

Izabranicima novog šefa struke Borisa Pavića potrebna je mala izolacija iz Zenice, kako bi se što bolje pripremili za Ligu za opstanak u koju ulaze s osam bodova deficita za ekipom Metalleghea.

Kada je u pitanju igrački kadar u Međugorje nisu otputovali povrijeđeni Fenan Salčinović i Vernes Islamagić. Dok se Salčinovićev povratak na zeleni teren očekuje za 10-tak dana, situacija sa Islamagićem je znatno gora, jer ovaj defanzivac po procjenama medicinskog tima mogao bi van terena izbivati do tri sedmice. Pozitivna vijest za stručni štab jeste da se od povrede oporavio Danijal Brković, te je u punom trenažnom procesu.

Novi šef struke od igrača maksimalnu ozbiljnost, disciplinu i vjerovanje da bez obzira na zaostatak od osam bodova, na kraju mogu opstati u ligi. Na jutrošnjem treningu primijetili smo da je atmosfera znatno ozbiljnija, ali i da su neki igrači koji su kod bivšeg šefa bili u drugom planu sada znatno više motivisani, kako bi dokazali da imaju mjesta u timu. Novi pomoćnici u stručnom štabu Aldin Džidić i Senad Brkić sigurno da će dobro doći, kako bi se igrači trznuli u svim linijama, te u nastavku sezone zaigrali mnogo bolje.

Kako je planirao stručni štab, moguće je da u subotu ekipa odigra i jednu prijateljsku utakmicu u Međugorju, a protivnik bi trebao da bude poznat sutra, a najvjerovatnije da će se raditi o ekipi iz Skandinavije, koje borave u Međugorju na pripremama.

Još je neizvjesno hoće li Boris Pavić moći da sjedi na klupi u nastavku sezone, ali na kraju za sve one kojima je crno-crvena boja u srcu najbitnije je da se klub sačuva od ispadanja iz Premijer lige. Za to će biti potrebna podrška svih Zeničana i šire u narednih 10. kola kako na domaćem terenu, tako i an gostujućim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Čelik će u prvom kolu Lige za opstanak gostovati u Doboju kod Kaknja, a prva utakmica jesenas je završena pobjedom ekipe Mladosti rezultatom 1:0.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije