Čelik u Modriči bez Nurkovića, Kajkuta i Burekovića

Visoke ambicije u kupu

Čelik u Modriči bez Nurkovića, Kajkuta i Burekovića

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u srijedu igraju novu utakmicu, ovaj put u okviru 1/16 finala kupa naše zemlje, Zeničani će gostovati kod ekipe Modriče. 

Biće to duel nekada ljutih rivala, a sigurno je da se očekuje dobra utakmica i dobra posjeta na Gradskom stadionu u Modriči.

Crno-crveni nakon poraza od Zvijezde, gdje su nastupili bez nekoliko standardnih prvotimaca i protiv Modriče će biti lišeni usluga nekoliko igrača. Adis Nurković je zaradio šest šavova u utakmici sa Zvijezdom i on je van stroja, dok najbolji strijelac Saša Kajkut još nije zaliječio povredu, ali očekuje se da bude u ekipi u subotu kada Čelik dočekuje Travnik na Bilinom polju, juniorski reprezentativac Dženan Bureković je povrijeđen od posljednjeg okupljanja juniorske reprezentacije i njegov povratak u ekipu ne očekuje se u nekoliko narednih utakmica.

Iako stalno ima problema sa igračkim kadrom, trener Zeničana će protiv Modriče moći izvesti sasvim respektabilan sastav, a najvjerovatnije da će od prve minute nastupiti i mladi reprezentativac Jasmin Mešanović, koji se oporavio od povrede i protiv Zvijezde je odigrao posljednjih 15-tak minuta utakmice. 

Zeničani i ove sezone imaju velike ambicije u najmasovnijem nogometnom takmičenju u našoj zemlji, a dokle će dogurati ove sezone vrijeme će pokazati, sigurno je da nakon dosta loših rezultata na otvaranju ove sezone, igračima u crno-crvenim dresovima potreban jedan dobar rezultat, kako bi se ekipa psihički digla i dobila na samopouzdanju pred naredne tri utakmice koje će u prvenstvu igrati u Zenici.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.