Čelik u Vitez bez Šišića i Salčinovića, upitan i Stokić

Zeničani pred naredno gostovanje

Čelik u Vitez bez Šišića i Salčinovića, upitan i Stokić

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon veoma dobre partije i remija 1:1 protiv aktuelnog prvaka i lidera na tabeli, sastava Zrinjskog iz Mostara u narednom kolu gostuje u susjednom Vitezu. Zeničani u posljednje dvije sezone na gostovanjima u Vitezu gube s minimalnih 1:0, a tako je bilo i jesenas na Bilinom polju, kada je strijelac za tri boda bio Zoran Kokot.

Ipak, sada su Zeničani znatno jača i uigranija ekipa nego jesenas, ali je i Vitez pojačao svoj sastav s veoma dobrim igračima. Budući da je za Čelik od velikog značaja utakmica u Vitezu, s obzirom na zaostatak od osam bodova za Metallegheom, nema sumnje da će izabranici Nedima Jusufbegovića od prve minute krenuti ofanzivno i po tri boda.

Naravno tu će imati i veliku podršku od svojih navijača, koji su najavili invaziju u subotu u Vitez. Ono što brine trenera crno-crvenih jeste izostanak dvojice veoma bitnih igrača u iz početne postave. Po mnogima najbolji pojedinac utakmice protiv Zrinjskog Aldin Šišić dobio je treći žuti karton, dok je Fenan Salčinović dobio crveni, te će njih dvojica propustiti narednu utakmicu svoje ekipe.

Dobro je za stručni štab što se vraća Semir Pezer, nakon odrađene suspenzije zbog kartona, dok je još uvijek upitan status Joce Stokića zbog problema s papirima iz Kuvajta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bez obzira ko u subotu istrči protiv Viteza, igrači moraju dati svoj maksimum kao i protiv Zrinjskog, jer su im bodovi neophodni kako bi dostigli prednost ekipe iz Jajca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi