Čelik upisao tek drugu ovosezonsku pobjedu

Konačno pobjeda Zeničana

Čelik upisao tek drugu ovosezonsku pobjedu

Nogometaši Čelika su u okviru 12. kola domaćeg šampionat konačno upisali pobjedu, a savladali su Slaviju rezultatom 3:2.

Nakon svega dvije minute igre na Bilinom polju Čelik je stigao do vodstva. Mrežu Lukavičana je nakon asistencije Simića pogodio Kojić. 

U 19. minuti Pezer je pokušao udarcem sa velike udaljenosti, ali je njegov udarac otišao pored gola. Tri minute kasnije Selimović je izašao sam pred Lučića, a golman Slavije iz ovog duela izlazi kao pobjednik. Na semaforu ostaje 1:0 za domaći sastav.

Bureković je u 30. minuti mogao udvostručiti prednost Čelika, no loptu nakon njegovog udarca s gol linije izbacuje jedan igrač Slavije. Već u narednom napadu domaći su imali dobru priliku, ali Selimović nije uspio udvostručiti vodstvo izabranika Milomira Odovića.

Drugo poluvrijeme počelo je šansama za Slaviju. U 51. minuti Kokot imao veliku priliku za Slaviju, no iz dobre situacije šutirao preko gola. Ipak, pet minuta kasnije klub iz Istočnog Sarajeva stigao je do izjednačenja. Kokot je asistirao Popoviću za izjednačenje. 

U 68. minuti Ognjen Đelmić je imao priliku, ali Lučić je odbranio. Šesnaest minuta prije kraja Pezer je imao novu priliku za Zeničane, ali se gostujući čuvar mreže iskazao ponovo sjajnom odbranom.

Inicijativu u drugom poluvremenu Zeničani su krunisali u 79. minuti, a za novo vodstvo Čelika pogodio je Popović. Samo dvije minute kasnije Slavija je stigla do izjednačenja. Sa bijele tačke siguran je bio Zoran Kokot, asistent prvog gola. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pobjedu Zeničanima u sudijskoj nadokandi donio je Nikola Simić. 

Zeničani su ovom pobjedom, tek drugom u ovoj sezoni, prekinuli niz od četiri uzastopna poraza. Ujedno ovo bio prvi prvenstveni trijumf Milomira Odovića na klupi "crno-crvenih".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.