Čeliković: Velika pobjeda, ali ne smijemo poletjeti visoko

Juniori slomili Francusku

Čeliković: Velika pobjeda, ali ne smijemo poletjeti visoko

E. Škorić

Jasmin Čeliković itekako je zadovoljan nakon velike pobjede bh. juniora nad Francuskom.

Zmajići su pod vodstvom selektora Tonija Karačića ostvarili veliku pobjedu u prvom kolu Elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Pobijedili su domaću selekciju Francuske, aktuelnog prvaka Evrope, jednog od glavnih favorita u grupi u kojoj se nalaze još Izrael i Bugarska.

"Preplanule su nas emocije, nije mala stvar pobijediti jednu Francusku, koja je bila prvak Evrope. Htio bih da se zahvalim selektoru i kompletnom stručnom štabu na ukazanom povjerenju i stvarno mi je drago što sam dio ove U19 reprezentacije. Ovdje je dosta vrhunskih igrača, a prije svega dobrih momaka, koji su me prihvatili kao najmlađeg člana na jedan divan način", rekao je Čeliković, kapiten kadetske reprezentacije koja je igrala Evropsko prvenstvo u Bakuu, za SportSport.ba, pa je dodao:

"Velika je stvar pobijediti Francusku, ali ne smijemo da poletimo visoko. Moramo ostati na zemlji, smiriti se i ohladiti glavu, skoncentrisati se na sljedeću utakmicu protiv Izraela, koju trebamo pobijediti kako bismo osigurali prolazak na Euro. Očekivanja su velika, imamo reprezentaciju za dobar uspjeh".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije