Čeliku samo bod protiv Leotara

Zeničani nisu uspjeli ostvariti pobjedu

Čeliku samo bod protiv Leotara

E. Škorić, foto: Elmedin Mehić

Nogometaši Čelika su na Kamberovića Polju u Zenici remizirali s Leotarom (1:1) u utakmici 18. kola Premijer lige BiH.

Nakon pobjede nad Sarajevom, te poraza u Mostaru od Veleža, Zeničani su u trećem susretu proljetnog dijela šampionata odmjerili snage s Leotarom i podijelili bodove. Iako su iz tabora domaćih najavljivali pobjedu nad gostima iz Trebinja, morali su se na kraju zadovoljiti jednim bodom.

 

Pred oko 400-ak gledatelja Leotar je poveo već nakon deset minuta igre. Nakon ubačaja s desne strane, Filipović je uhvatio jednu loptu na volej i s 12 metara je zakucao u mrežu nemoćnog Adilovića. 

 

Uspjeli su Zeničani poravnati u 22. minuti. Lakićević je centrirao s lijeve strane, Kajkut majstorski prsima spustio loptu za Dedića, koji s nekih sedam ili osam metara matira gostujućeg golmana Raića. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

 

U nastavku blaga incijativa Čelika, koji je najbolju priliku imao u 59. minuti, kada je Stajić nakon ubačaja Lakićevića glavom pucao, Raić bio savladan, ali prečka spasila Trebinjce. Do kraja utakmice domaći napadaju i svim silama pokušavaju napraviti nešto više pred golom gostiju, ali ostalo je 1:1. Horićev pogodak iz 85. je poništen, dok je Raić uspio minutu kasnije zaustaviti dobar pokušaj Kajkuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Leotar je tako stigao do prvog boda u proljetnom dijelu šampionata nakon uvodnih poraza od Zrinjskog i Radnika iz Bijeljine. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.